این روزها احتمالا همه ی کاربران دنیای مجازی با ویدئومارکتینگ آشنایی دارند و بارها با آن مواجه شده اند. در این نوشتار ما می کوشیم مختصرا آموزشی کاربردی به شما ارائه دهیم تا بتوانید از ویدئو در تمام مراحل کسب و کارتان استفاده کنید و به بهره وری بالایی دست یابید.
1-هدف گذاری کنید
پایه ای ترین ویژگی ای که استراتژی ویدئو مارکتینگ شما باید داشته باشد، هدفمند بودن است.
پیش از آغاز استفاده از ویدئو مارکتینگ ، چشم اندازتان را از نتایج استفاده از ویدئو در کسب و کارتان مشخص کنید.
شاید شما هم تاکنون افرادی را دیده باشید که از هدف گذاری های خودشان دل خوشی نداشته اند. به عنوان مثال اهداف آنها محقق نشده است.
برای اینکه شما یک هدف گذاری موفق داشته باشید باید اهدافتنان چهار ویژگی کلیدی را داشته باشند:
1- دقیق باشند
2- قابل اندازه گیری باشند
3- قابل دستیابی باشند
4- واقع بینانه باشند
به عنوان مثال ممکن است هدف شما از استراتژی ویدئو مارکتینگ خودتان، افزایش 30 درصدی نرخ فروش محصول آموزشی موجود در سایتتان باشد.
2 -شناسایی و انتخاب
در مرحله شناسایی و انتخاب در ویدئو مارکتینگ ، ما پاسخ پنج پرسش کلیدی را مشخص می کنیم:
- ویدئو شما چه پیامی را منتقل می کند؟
- مخاطب ویدئوی شما کیست؟
- ویدئو را در چه قالبی تولید می کنید؟
- ویدئو را در چه زمانی منتشر می کنید؟
- ویدئو را در چه مکانی منتشر می کنید؟
این مرحله را جدی بگیرید! مرحله شناسایی و انتخاب، پی و زیربنای استراتژی ویدئو مارکتینگ شما را تشکیل می دهد.
همه کسب و کارها می توانند برای تولید ویدئو هزینه کنند اما آیا همه آنها می توانند بازگشت سرمایه بالایی از این هزینه داشته باشند؟
همه می توانند تیری را در کمان بگذارند و پرتاب کنند اما آیا همه به هدف میزنند؟!
در مرحله شناسایی و انتخاب ویدئو مارکتینگ ، می آموزید که چطور تیرتان را مستقیم به هدف بزنید و بیشترین بازگشت سرمایه را از تولید ویدئوهای کسب و کارتان داشته باشید.
الف) انتخاب پیام
اغلب کسب و کارها مدعی هستند که محتوا تولید می کنند و از اهمیت محتوا آگاه هستند. اما آیا میدانید رسالت اصلی محتوا چیست؟
رسالت اصلی محتوا انتقال پیام ما به مخاطب است.
بنابراین روح هر محتوا، پیامی است که ما می خواهیم به وسیله آن محتوا به مخاطب منتقل کنیم. ویدئو مارکتینگ هم یک قالب محتوایی است . بنابراین پیش از تولید ویدئو باید مشخص کنید که ویدئوی شما چه پیامی را منتقل می کند.
انتخاب پیام در ویدئو مارکتینگ شامل سه بخش است:
- موضوع پیام: پیام شما می تواند مربوط به یک محصول، یک رویداد یا … باشد.
- هدف پیام: در هر ویدئوی استاندارد شما باید یک درخواست از مخاطب داشته باشید، مانند درخواست خرید یا عضویت در سایت یا …
- زمان پیام: درخواست شما از مخاطب در چه بازه زمانی ای اعتبار دارد؟ این مورد را هم باید مشخص کنید.
به عنوان نمونه در اینجا یک ویدئو را تماشا می کنید که به مناسبت اربعین 98 در استودیو نقطه شو تولید شده بود.
موضوع پیام این ویدئو، اربعین حسینی است. هدف پیام این ویدئو، دعوت از زائرین به تهیه تیزر از سفر زیارتیشان بود . و زمان پیام این ویدئو در بازه زمانی برگزاری اربعین سال 98 تعریف شده بود.
ب) انتخاب مخاطب
مرحله انتخاب مخاطب برای بازاریابی هر کسب و کاری، یک مرحله حیاتی است.
شناسایی جامعه مخاطبان یک کسب و کار به پرسونای مخاطب معروف است.
تعیین پرسونای مخاطب تنها در ویدئو مارکتینگ مطرح نیست، بلکه در تمام اقسام بازاریابی دیجیتال و حتی بازاریابی سنتی امری تعیین کننده است.
در این مرحله شما باید به دقت تعیین کنید که کدام دسته از افراد مشتری محصول و یا خدمات شما هستند.
عناصر پرسونای مخاطب در ویدئو مارکتینگ:
- جنسیت مخاطب شما
- محل سکونت مخاطب شما
- سن مخاطب شما
- شغل مخاطب شما
- درآمد مخاطب شما
- ساعت کاری مخاطب شما
- ساعت خواب و بیداری مخاطب شما
- سبک زندگی مخاطب شما
به عنوان نمونه، تعیین ساعت کار و ساعت خواب و بیداری مخاطب هدفتان کمک می کند شما زمان مناسب برای انتشار ویدئو در اینستاگرام خودتان را پیدا کنید.
تمام ادمین های اینستاگرامی میدانند که انتشار پست در ساعت مناسب، باعث می شود که مخاطبان بیشتری ویدئو را ببینند و بازخورد آن به شدت بالا رود.
توصیه می شود هر کسب و کار نهایت چهار الی شش پرسونا داشته باشد. همچنین توصیه می شود هر پرسونا در قالب یک فرد حقیقی تصویر سازی شود و روی او اسم هم گذاشته شود!
مثلا برای استودیو نقطه شو، یک پرسونای خیالی، می تواند یک مدیر کسب و کار کوچک باشد به نام علی امیری که هر روز از ساعت 8 صبح تا 16 عصر مشغول کار است. درآمد متوسط دارد. و برای صرفه جویی در هزینه های کسب و کارش، تصمیم دارد خودش تولید محتوای ویدئویی و طراحی استراتژی ویدئو مارکتینگ را بیاموزد.
ج) انتخاب قالب ویدئو
در این مرحله شما باید قالب ویدئو مدنظرتان را تعیین کنید. در فرایند ویدئو مارکتینگ ، انتخاب قالب ویدئو، بیش از هر انتخاب دیگر شما به چشم می آید.
در قسمت های قبلی همین نوشتار ، به قالب های مختلف ویدئو، نظیر موشن گرافیک، رئال موشن و … اشاره کرده ایم. همچنین بیان کردیم که هر قالب برای کدام دسته از ویدئوها مناسب تر است.
قالب هایی که شما انتخاب می کنید، پوسته ویدئو مارکتینگ شما هستند. قالب ها اولین چیزی هستند که به نظر مخاطب میرسند، پس سعی کنید با توجه به هدف، پیام و مخاطبان هدف هر ویدئو ، قالب مناسب را برای آن انتخاب کنید.
به عنوان مثال، پیش تر اشاره کردیم که برای یک ویدئوی معرفی محصول ، قالب موشن گرافیک، قالب مناسبی است و قالب رئال موشن به اندازه موشن گرافیک تاثیرگذار نخواهد بود.
د) انتخاب زمان و تعداد انتشار
توجه به برخی نکات کوچک در انتشار ویدئو، تاثیر هزینه های شما در ویدئو مارکتینگ را چندین برابر میکنند!
شاید تابحال به این فکر نکرده باشید که چه ساعتی برای انتشار ویدئویتان مناسب تر است. اما باید بدانید اینکه ویدئویتان را در چه ساعتی منتشر می کنید، تاثیر بسیاری در بازخورد آن دارد.
تصور کنید مخاطبان شما قشر کارمند هستند. غالب کارمندان، از ساعت هشت صبح سرکار میروند و عصر به خانه بر میگردند. بنابراین اگر شما ویدئویتان را هنگام ظهر منتشر کنید ، مخاطب شما آن هنگام مشغول کار است و میزان بازدید ویدئوی شما به شدت پایین می آید.
شما روزی چند پست و یا چند استوری منتشر می کنید؟ اینکه روزی چند پست یا استوری باید منتشر کنید، مساله بسیار مهمی است.
در این زمینه توصیه های مختلفی وجود دارند.
اما تشخیص اینکه دقیقا روزی چند پست یا استوری مناسب است، متناسب با خصوصیات مخاطب هدف شماست.
با وجود این، اکثر متخصصان ویدئو مارکتینگ توصیه می کنند حداقل روزی یک پست منتشر کنید. همچنین توصیه میشود دائماً استوری بگذارید چراکه نشانه دهنده زنده بودن و اصالت صفحه شما است.
ه ) انتخاب محل انتشار ویدئو
استراتژی ویدئو مارکتینگ ، تمام مراحل استفاده از ویدئو در بازاریابی کسب و کار، از ایده پردازی تا انتشار و بازخورد گرفتن از ویدئو را در بر میگیرد.
شاید تاکنون از اهمیت محل انتشار ویدئویتان اطلاع نداشته اید. تصور کنید که شما تمام مراحل قبلی را به درستی طی کرده اید. حالا شما یک ویدئوی اثرگذار و جذاب تولید کرده اید.
اگر این ویدئو را در مکان نامناسبی منتشر کنید، ویدئو، آنطور که باید، دیده نخواهد شد و ویدئو مارکتینگ ، آن تاثیری که باید در ارتقای کسب و کار شما داشته باشد را نخواهد داشت.
اما اگر ویدئو را در مکان و پلتفرم مناسب منتشر کنید، شاید ویدئوی شما حتی بیش از آنچه فکرش را میکردید دیده شود و بازخورد بگیرد.
انتخاب محل انتشار، شامل انتخاب پلتفرم مناسب و کانال مناسب است:
- مخاطبان هدف ویدئو مارکتینگ شما بیشتر در کدام پلتفرم حضور دارند؟ یوتیوب، ایسنتاگرام، آپارات یا …؟
- مخاطبان هدفتان را بیشتر در کدام کانال ها می توانید بیابید؟ مثلا انتشار یک ویدئو تبلیغاتی برای یک موسسه کنکوری در یک کانال عمومی تلگرام مانند کانال اخبار شهر مناسب نیست، اما انتشار آن در یک کانل مرتبط تر، مانند کانال فروش کتب درسی در شهرتان مناسب است.
3- ویدئو مارکتینگ در چرخه فروش
تمامی کسب و کارها دارای یک چرخه فروش هستند. توجه به این چرخه در روند فروش کسب و کارتان می تواند به شما کمک کند تا اقدامات موثری برای افزایش فروش و رضایت مشتریان به انجام برسانید.
چرخه فروش دارای چهار مرحله کلی است:
- جذب: شامل تبدیل یک فرد غریبه به بازدید کننده محتوای خودتان
- تبدیل: با ارائه مداوم محتوای جذاب، مخاطب را درگیر و به مشتری خودتان تبدیل می کنید
- فروش: به کمک ویدئوهای کمپین فروش، مخاطب را ترغیب به خرید می کنید
- پس از فروش: یک نکته سودآور این است که فروش دوباره به مشتری قبلی خودتان راحت تر از فروش به یک مخاطب جدید است. بنابراین باید بیاموزید که چگونه می توانید مشتری را پس از خرید راضی نگه دارید.
توجه به این چهارمرحله و تولید محتوای مناسب برای هرکدام از این مراحل ضروری است. اگر برای یکی از این مراحل به درستی محتوا تولید نکنید، تمام فرایند فروش می تواند با مشکل جدی رو به رو شود!
شاید بپرسید نقش ویدئو مارکتینگ در این چرخه چیست؟ گفتیم که برای هر یک از این مراحل باید محتوای مناسب تولید کنید. ویدئو، قدرتمندترین و محبوب ترین قاب محتوایی است.
بنابراین هرگاه شما در تمام این مراحل از ویدئو مارکتینگ استفاده کنید، فروش شما افزایش چشمگیری خواهد یافت.
الف ) جذب
در مرحله جذب در فرایند ویدئو مارکتینگ ، مخاطبان ما، افرادی هستند که به کلی با ما غریبه بوده اند و اصلا از وجود کسب و کار شما خبری نداشته اند! هدف مرحله جذب، آشنا کردن این افراد با ماست.
محتوایی که ما در مرحله جذب تولید می کنیم، شامل توضیحاتی است که کسب و کار ما را معرفی می کند و آموزش هایی که به نیاز این مخاطبان جدید پاسخ می گوید و سبب جذب آنها به کسب و کار و برند ما می شود.
ما از ویدئو مارکتینگ استفاده می کنیم تا با تولید محتوای ویدئوی آموزشی، در مرحله جذب، به عنوان مشاور مخاطب به نظر برسیم نه یک فروشنده.
ب) تبدیل مخاطب به مشتری
چرخه فروش فرایند جذب و تبدیل مخاطب به خریدار در هر کسب و کار را نشان میدهد. در چرخه فروش هر کسب و کار ابتدا مخاطبان جدید را جذب می کنید، سپس می کوشید آنها را به مشتری تبدیل کنید تا در نهایت آنها از شما خرید کنند.
برای کمک گرفتن از ویدئو مارکتینگ و تولید محتوا برای تبدیل مخاطبان جذب شده به مشتری، باید این نکات را رعایت کنید:
محتوا و آموزش مستمر ارائه دهید. شاید شما هم شنیده باشید که متخصصان دیجیتال مارکتینگ توصیه می کنند حداقل روزی یک پست در اینستاگرام منتشر کنید!
استمرار در تولید و انتشار محتوا، کمک می کند تا دائم جلوی چشم مخاطب باشید، در نتیجه ذهن مخاطب با شما درگیر می شود و رفته رفته به شما نزدیک تر می شود.
استفاده از ویدئو مارکتینگ در این تولید محتوای مستمر، اثربخشی فعالیت شما را بیشتر می کند. چراکه اگر هر روز محتوا منتشر کنید اما عمده محتوای شما متن و تصویر باشد، ممکن است مخاطبان چندان توجهی به این محتوا نکنند.
تلاش کنید مخاطب را سرگرم کنید. باید محتوایی تولید کنید که مخاطب را سرگرم کند تا به دنبال کردن شما ادامه دهد.
ج) فروش
پس از اینکه مخاطب جذب شده، به یک دنبال کننده شما تبدیل شد و با کسب و کار شما درگیری ذهنی پیدا کرد، ذهن او آمده شده است تا از شما خرید کند.
شاید عجیب به نظر برسد اما طبق تحقیقات بین المللی استفاده از ویدئو مارکتینگ تاثیر اعجاب بر انگیزی در افزایش فروش دارد:
- %74 کاربرانی که یک ویدئوی توضیح دهنده را درباره یک محصول تماشا کرده اند، متعاقبا آنرا خریده اند. اینها به این دلیل است که بیشتر اطلاعات منتقل شده به مغز ما بصری است.
- 90% مصرف کنندگان ادعا می کنند که یک فیلم به تصمیم گیری آنها برای خرید کمک می کند.
اگر تصمیم دارید از ویدئو مارکتینگ جهت ترغیب مشتریان کسب و کارتان به خرید استفاده کنید، از این راهکارها می توانید استفاده کنید:
- از ویدئو در صفحه محصول استفاده کنید. به نظر شما مخاطبی که به صفحه محصول آمده تا اطلاعات بیشتری از محصول کسب کند، ترجیح میدهد یک متن طولانی را بخواند یا یک ویدئوی کوتاه را تماشا کند؟
- ویدئوی معرفی محصول تولید کنید. یادتان باشد که اعتماد کردن به یک کسب و کار غیرحضوری برای مخاطب کار سختی است. نشان دادن محصول در یک ویدئو و توضیح کاربردها آن ، تاثیر چشمگیری در جلب اعتماد مخاطب دارد. این اعتماد، به مخاطب شما جرئت خرید می بخشد.
- ویدئوهای آموزشی بلند تولید کنید. بازاریابی محتوا می گوید که شما باید آموزش های ارزشمند رایگان در اختیار مخاطبان قرار دهید و در آن از محصول خودتان صحبت کنید تا مشتری خودش به سراغ محصول شما بیاید.
اگر محصولی برای فروش دارید، یک محتوای آموزشی بلند و ارزشمند برای مخاطب در زمینه محصولتان تولید کنید. مخاطب پس از استفاده از این محصول رایگان شما، شما را یک متخصص خواهد شناخت و می تواند برای خرید محصول به شما اعتماد کند. - ویدئو مارکتینگ را فراموش نکنید! اگر برای تولید محتوای آموزشی بلند وقت بگذارید اما آنرا در قالب ویدئو ارائه نکنید، مخاطبان کمتری از آن استفاده خواهند کرد و بازدهی کار شما پایین می آید.
د) پس از فروش
آیا میدانستید که یکی از رموز فروش بالای کسب و کارهای موفق چیست؟
کسب و کارهای موفق دریافته اند که هزینه و زحمت فروش دوباره به یکی از خریداران قبلی بسیار کمتر از جذب یک مخاطب جدید و فروش به او است.
شما برای جذب یک مخاطب و تبدیل کردن او به یک مشتری کسب و کارتان هزینه بالایی را میپردازید. بنابراین عاقلانه این است که این خریداران ارزشمندتان را حفظ کنید.
برای اینکه میزان فروش و سودآوری کسب و کارتان را چندین برابر کنید، باید مشتریان و خریداران فعلی تان را حفظ کنید. برای این منظور باید پس از هر فروش تلاش کنید رضایت مخاطب را هر چه بیشتر جلب کنید و او را خوشحال نگه دارید.
اما ویدئو مارکتینگ چگونه می تواند به شما کمک کند پس از هر فروش، مخاطب را خوشحال نگه دارید و او را به مشتری دائمی کسب و کارتان تبدیل کنید؟
در اینجا پنج ایده قدرتمند استفاده از ویدئو مارکتینگ در مرحله پس از فروش را به شما معرفی می کنیم. استفاده از این ایده ها کمک می کند تا پس از هر فروش احساس خوبی را در مشتریانتان ایجاد کنید.
5 ایده قدرتمند ویدئو مارکتینگ برای جلب رضایت مخاطب پس از فروش:
- ارائه ویدئوهای بیشتر: می توانید مدتی بعد از فروش یک محصول ویدئوی آموزش استفاده از آن را بفرستید. ارسال این ویدئو هنگام خرید وعده داده نشده بود، بنابراین دریافت این ویدئو احساس خوبی را به مشتری می بخشد.
- دسترسی به بانک ویدئوهای آموزشی کوتاه: اگر در زمینه کسب و کارتان یک سری آموزش کوتاه با دسترسی ویژه داشته باشید ، می توانید دسترسی به این منبع را به خریداران هدیه دهید. این اقدام نه تنها باعث رضایت بیشتر مخاطب میشود بلکه باعث میشود ذهن مخاطب دائما با کسب و کار شما درگیر بماند. این یکی از قدرتمندترین ایده های ویدئو مارکتینگ برای حفظ مخاطبان است.
- ارسال ویدئوی تشکر پس از خرید: اگر پس از خرید محصول، مخاطب یک ویدئوی تشکر از شما دریافت کند حس خوبی پیدا می کند و این پیام را دریافت می کند که شما برای رضایت او ارزش قائلید و در نتیجه شما در ذهن او می مانید.
- جلسات ویدئویی پرسش و پاسخ: اگر می خواهید رابطه پایداری با مخاطبانتان داشته باشید باید ابهامات میان خود و آنها را برطرف کنید. برگزاری جلسات پرسش و پاسخ قدرتمندترین راهکار ویدئو مارکتینگ برای افزایش اعتبار کسب و کارتان نزد مخاطب است .
- ارسال ویدئو در فواصل زمانی مشخص به خریدارها: می توانید پس از فروش یک محصول به صورت ماهانه یک ویدئوی مرتبط با محصول را برای خریدار ارسال کنید. خریدران هم چون هزینه پرداخت کرده اند اغلب به این ویدئوها توجه نشان میدهند. این توجه مستمر مخاطب به ویدئوهای شما، ارتباط مخاطب با برند شما را تقویت می کند و به فروش های دوباره می انجامد.
لازم است بدانید که ایده های ویدئو مارکتینگ ذکر شده در بالا برای تمام کسب و کارهایی که محصول و خدمات می فروشند و به ویژه مدرسین کارآمد هستند.
منبع: https://noghteshow.ir